GOUDSBLOEMZALF MAKEN

GOUDSBLOEMZALF MAKEN

Goudsbloemzalf maken - Goudsbloemzalf is een uitstekend en universeel middel voor de uitwendige behandeling van de huid. Het heeft een beschermende, kalmerende en regeneratieve werking, remt inflammatoire processen en bevordert de doorbloeding van de huid. De zalf wordt sinds jaar en dag toegepast bij verschillende huidaandoeningen, van snijwonden tot brandwonden, trombose, spataderen, littekens of doorligwonden. De zalf is ook perfect geschikt voor dagelijks gebruik als een voedende crème om de huid en de handen soepel te houden. 

Met slechts een paar ingrediënten en een beetje geduld kun je de zalf gemakkelijk ook thuis maken. We adviseren de traditionele reuzel als zalfbasis te nemen, omdat varkensvet qua samenstelling erg op het menselijk onderhuids vet lijkt. Het vet trekt de actieve bestanddelen uit de kruiden, neemt ze op en transporteert ze dan diep in de huid. In de winkel of bij de slager verkrijgbare reuzel wordt uitgebakken - een hoogwaardig resultaat wordt daardoor enigszins nadelig beïnvloedt (De producent Dr. Dudek  maakt bijvoorbeeld gebruik van schoon en ongebakken reuzel (adeps suillus), die zachtjes in hete stoom wordt gesmolten, terwijl hij op een speciale manier van ongewenste residuen wordt gescheiden.

Meer over adeps suillus

Meer over adeps suillus als de ideale basis voor de productie van plantaardige cosmetica vind je hier (adeps-suillus), maar de resulterende kwaliteit van de zelfgemaakte zalf is ook bruikbaar en bevredigend. Bij het gebruik van gewoon varkensvet moet er rekening worden gehouden met een milde geur van gesmolten reuzel. Als een puur natuurlijke samenstelling bij je niet voorop staat, kan ook vaseline als zalfbasis worden gebruikt. Bij vaseline kan echter niet worden uitgegaan van zo diep doordringen van de actieve bestanddelen zoals bij reuzel en bovendien is het ook geen natuurlijke stof.

Bereid gelijke delen van de zalfbasis en van gedroogde Calendula bloemen voor (je kunt bijvoorbeeld mokken gebruiken). Los de basis op in een mok in een waterbad en zodra deze vloeibaar is, giet er goudsbloemen in. Roer het mengsel, laat het bij kamertemperatuur afkoelen en bewaar het voor een paar dagen (idealiter één week) in een donkere kamer. Gedurende deze tijd kun je de zalf nog enkele keren opwarmen, roeren en laten stollen, zodat zo veel actieve bestanddelen mogelijk uit de kruiden vrijkomen. Warm de massa tenslotte opnieuw op en doe het door een zeef met een luier passeren. De op deze manier gezuiverde zalf kun je nog heet in schone glazen of keramische (eventueel zelfs plastic) bekertjes gieten, die je in de tussentijd hebt voorbereid. Nadat ze helemaal zijn afgekoeld, moeten ze goed worden gesloten. De afgewerkte zalf moet donker en droog bij kamertemperatuur worden bewaard. Onder de juiste bewaaromstandigheden is de zalf gemakkelijk minstens zes maanden of zelfs langer houdbaar.

Tip Goudsbloemzalf maken:

Indien je de zalf op een natuurlijke manier wilt conserveren en hieraan een aangename geur wilt geven, voeg dan enkele druppels essentiële olie van lavendel toe in de doorzeefde zalf en meng alles samen. Goudsbloemzalf maken

Heb je geen tijd of geduld om de zalf zelf thuis te maken? Of wil je een hogere kwaliteit van de zalfbasis (adeps suillus), die zachtjes in hete stoom gesmolten en op een speciale manier gescheiden werd? Probeer dan de GOUDSBLOEMZALF Deze zalf is 100% natuurlijk en bevat naast de zalf ook ongebleekte bijenwas, die de huid verzacht, vitamine E met een regenererende werking en essentiële olie van lavendel, die de genezing van huidcellen versnelt en de huid desinfecteert.

Goudsbloemzalf meer info

TRADITIONELE GOUDSBLOEMZALF

SHOPPEN SALUTHEM.NL

TRADITIONELE HANDGEMAAKTE NATUURCOSMETICA

ZONDER CHEMISCHE TOEVOEGINGEN EN CONSERVERINGSMIDDELEN

KLINISCH GETEST HUIDTOLERANTIE

Littekens, spataderen / ader ontsteking, luieruitslag of zweren, droge en gevoelige huid, droge huid tegen vorst / bescherming van de huid tegen de vorst, droge, gebarsten voeten en hielen, winterhanden / droge handen…

ANDERE PRODUCTEN

GOUDSBLOEMZALF MAKEN